2017. július 23., vasárnap

Komplikácie pred barážou o Davis Cup: Berdych tenistom v Indii nepomôže

Zloženie tímu oznámil kapitán Jaroslav Navrátil pár hodín po tom, čo Berdych vypadol v osemfinále US Open s Francúzom Richardom Gasque. Uviedol, že absenciu šiesteho hráča sveta v boji o záchranu medzi daviscupový elitou chápe a rešpektuje.

"Cesta do Indie by od neho bola veľkou obeťou a riskovaním výsledkov v závere sezóny. Boj o Svetovou skupinu je dôležitý, ale je treba mať tiež na pamäti, ako cenné a dôležité zápasy odohral Tomáš v minulých rokoch, a ako prispeli k dvom našim víťazstvom, "uviedol Navrátil v tlačovej správe na adresu daviscupového šampióna z rokov 2012 a 2013.

"Tomášova neúčasť je samozrejme veľkou stratou. Je to náš prvý hráč, je to hráč pre dvojhru i štvorhru. Napriek tomu by bolo alibistické le tieť do Indie so sklonenými hlavami.Aj bez Tomáša máme natoľko skúsený a silný tím, že by mal v tom ťažkom prostredí uspieť a Svetovou skupinu vybojovať, "povedal český kapitán.

Teší ho, že Berdych dopredu sľúbil účasť v budúcom ročníku. "Dúfam, že hlavne budeme hrať prvú Svetovú skupinu. Pomôže nám v prvom aj druhom kole, "uviedol Navrátil.

Na tom, že Berdych baráž vynechá, sa s ním a manažérom Miroslavom černoška dohodol v noci na dnes. "Tomáša po US Open čaká veľmi náročný koniec sezóny. Usiluje o siedmu účasť na Turnaji majstrov v rade, čo je športovo nesmierne cenná a prestížna záležitosť, od ktorej sa odrazí celá sezóna 2016.Preto sme si zavolali a spoločne nahlas vyslovili to, na čo zrejme všetci v duchu mysleli, totiž že Tomáš v danej konštelácii do Indie nepoletí, "uviedol Černošek, ktorého spoločnosť Česká sportovní českej zápasy v Davisovom pohári zabezpe� �uje.

"Tomáš v minulých rokoch urobil pre daviscupový tím veľa a výrazne prispel k dvom víťazstvám, preto má teraz plné právo na to sústrediť sa na svoje potreby. Už preto, že tento rok veľmi dobre začal a všetci mu prajeme, aby ho ešte úspešnejšie skončil. K potrebnému úspechu by cesta do Indie v žiadnom prípade neprispela, "dodal Černošek.

Indovia nominovali už skôr.V ich výberu nechýba štyridsaťdvaročný Leander Paes, ktorý doplnil v nominácii ďalšieho deblového špecialistu Rohan Bopanna, Somdev Devvarman (152. vo svetovom rebríčku dvojhry) a Yukiho Bhambriho (145.).

"Paes a Bopanna sú vynikajúcim deblovým párom a budú asi najťažším sústom, ale musíme sa sústrediť na seba. Hlavne na dvojhry, "povedal Navrátil. "Devvarman a Bhambri nemajú skúsenosti hlavne z prvej divízie, v Davis Cupe sa síce rebríčky nepočítajú a rozdiely stierajú, ale myslím, že skúsenosť je na našej st rane," dodal.

Český tím bude hrať baráž po štyroch rokoch potom, čo v marci podľahol v Ostrave v oslabenej zostave bez Berdycha a Štěpánka austrálskym tenistom 2: 3.S Indy hrali českí reprezentanti naposledy v roku 1997, kedy je v Příbrami porazili 3: 2. Papierovými favoritmi budú aj teraz, lebo Veselý (48.) aj Rosol (87.) sú v rebríčku výrazne vyššie ako súperi. Pavlásek figuruje na 149. priečke, Štěpánek po zdravotných problémoch spadol na 285. miesto.

Problémy sa mu nevyhli ani na US Open, kde skrečovala zápas prvého kola. "Zradil ho krk, ale je v poriadku, zdravý a pripravený. Samozrejme mu chýba trochu zápasová skúsenosť, ale je nesmierne dôležitým a skúseným hráčom pre tím, "vyhlásil Navrátil na adresu šestatřicetiletého tenistu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése