2017. április 11., kedd

UFC do SAE: ako môže Abu Dhabi šejk z Brazílske Jiu Jitsu národným športom

Vzhľadom k tomu, jeho účinnosť ako bojové umenie bol ťah na celom svete počas prvej Ultimate Fighting Championship v roku 1993, Brazílske Jiu Jitsu - s kotviaci systém, v ktorom účastníci používať techniku ​​a vplyv rozvrátiť silu a hrubou silou prostredníctvom tlmiviek a spoločných zámky - sa stala najrýchlejšie rastúcou bojové umenia na svete.Aj tak by sa dalo pravdepodobne skeptický vplyv na ukotvenie Art šíri tak ďaleko, ako v Spojených arabských emirátoch.

Po pravde povedané, jiu-jitsu prenikol do hlbín arabských emirátov kultúry, ale nie na čisto organické úrovni : je to stať sa oficiálne vládne projekt, podporovaný zdanlivo nekonečné zdroje t emnej postavy vládnucej ktorý vrazil športu do vzdelávacieho programu SAE a národného uvedomenia

Sheikh Tahnoon bin Zayed, ktorá je členom tohto rozhodnutia. Al Nahyan rodina, bol rovnako citlivý na intrigách, ktoré brazílskej Jiu Jitsu obrábanú hordy rodiacich bojových umení po UFC 1, a to len tak sa stane, že sa odvtedy stala v oblasti športu neoficiálne patrón.Okrem zavedenia jeho Abu Dhabi Combat Club (ADCC) v roku 1998, súťaž obvod, ktorý prišiel stelesniť vrchol moderného podania ukotvenie, Sheikh Tahnoon zmenil svoju krajinu do vychvaľovaný zázemie pre brazílske jiu-jitsu športovcov, mnoho koho emigrovať do Spojených arabských emirátov trénovať a učiť.

"Abu Dhabi je jedným zo svetových hlavných miest jiu-jitsu," hovorí Yasmin Sewgobind, brazílskej jiu-jitsu učiteľ holandského a indického pôvodu, ktorý teraz žije v Abu Dhabi. "Jiu-jitsu bol môj primárny dôvod pre presun do SAE."

Abdul Mun a Al Hashimi, predseda SAE Jiu Jitsu federácie, hovorí: "jiu-jitsu je kurikulum vo viac ako 100 školách, tam viac ako 15 oficiálnych jiu-jitsu strediská, ktoré sú pod dohľadom UAEJJF, a my sme tiež v súčasnosti pracuje na budovaní sedem nových jiu-jitsu centier naprieč SAE. "

podľa Al Hashimi, že je to jedinou krajinou, kde "billboardy reklama jiu-jitsu," môže byť videný na cestách a v ktorých prebiehajú niektoré turnaje sú vysielané na národnej televízii.

Vzhľadom Betclic-Otvorte si účet k svojej príspevkovej orientácii, brazílskej jiu-jitsu je už UAE je národný šport, aspoň v očiach UAEJJF, ale to nie je nevyhnutne vykonávaný rovnomerne medzi Emirátov mužmi a ženami.funkcií vlády SAE je podľa práva šaría, a udržuje silne represívnych rozsudkov, z ktorých niektoré sú zamerané na ženy.

Takže v tom zmysle, cvičiť Jiu-Jitsu v Adu Dhabi ako � �ena predstavuje ďalšie výzvy, ako robí pre mužov. Inde vo svete, ženy cvičiť v rovnakých triedach ako muži, učiť rovnaké techniky a sú posudzované inštruktormi na rovnakej zásluhy ako ich mužské náprotivky.

Podľa Yasmin Sewgobind však, "to nie je plne stanovená ešte trénovať BJJ ako žena "v Spojených arabských emirátoch.Ako Sewgobind je zdobený konkurent, a prvý ženský lekár z Holandska, ktoré majú byť udelené čierny opasok, že je vyslancom športu ktorí tréneri v Abu Dhabi, ale ona hovorí, že "nie je miesto pre ženy, cvičiť, pokiaľ nie sú tréner "

hovorí, že UAEJJF je flip-flop svoj postoj k zmiešanej pohlavia trénuje niekoľkokrát:". pravidlá nie sú príliš stabilné, a je to stále boj mať zmiešanú pohlavia triedy. "

Hoci Sewgobind robí pohľad mnoho aspektov svojho života ako jiu-jitsu emigranta v pozitívnom svetle, jej skúsenosti by sa vrhajú trochu skeptický vzduchu na Sheik T ahnoon je ADCC organizácia, ktorá oháňa slogan" One world One Fight "hrdo.


Od svojich počiatkov sa ADCC stal rozlohou organizácie, ktorá podporuje ukotvenie turnajov po celom svete a v rámci samotného Abu Dhabi.Bezkonkurenčná medzi súťažou ADCC je, že ADCC majstrovstvá sveta: roamingové turnaj, ktorý sa koná na rôznych medzinárodných miestach každé dva roky. Niektorí pretekári kvalifikujú do turnaja prostredníctvom regionálnych ADCC sponzorované udalosti, zatiaľ čo mnohí sú pozvaní súťažiť. Turnaj tiež venuje víťazovi tisíce dolárov; niečo, čo je zvyčajne neslýchané okrem iného Jiu-Jitsu turnajov

ADCC jám bojovníci z rôznych stretávajú prostredia proti sebe v neutrálnom rámci posudzovania, takže žiadny štýl. - či už je to zápas, džudo, brazílsky jiu- jitsu alebo Russian Sambo - objektívne favorizovaný.Neexistuje dierovanie alebo kope povolené a súťažiaci súťažiť v šortkách a tričku, ale môžu súťažiť holú hruďou, ak si to budú želať.

ADCC zahŕňa najostrejšie test fyzickej húževnatosti danej Grappler je. Definitívnom titulu je možné zobraziť na podobnom mieste, aby vyhral Wimbledon alebo Tour de France, aspoň pokiaľ ide o duševné statočnosti trvá bojovať najlepšie na svete.

Tohtoročné ADCC majstrovstvá sveta uskutočnia tento víkend v Sao Paule v Brazílii, ktorá je pre jet-nastavenie Brazílske Jiu Jitsu konkurenta AJ Agazarm, nie je neznáme územie.Ale pre Agazarm, bývalý Ohio State zápasník zvyknutí ruchu husté davy a pískanie fanúšikov, predchádzajúce ADCC svety v Pekingu nemal podporovať atmosféru, ktorá by zodpovedala jeho zmysel prestíže.

Pri premýšľaní o ADCC 2013 Agazarm spomenie si na přízračně tichý miesto a veľké stánky, k toré sa týčili unpopulated: "v Pekingu vidieť 100 v hľadisku, bolo to šialené. Nemohli sme zabaliť hlavu okolo neho. To predsa nie je naozaj zmysel…pretože sme zvyknutí súťažiť o veľké davy, sme zvyknutí na vystupovanie pred množstvom ľudí pre tak veľkú udalosť, "hovorí.

Agazarm charakterizácia z ADCC majstrovstiev sveta ako" veľká udalosť "je pravdivý, a to aj v prípade, že turnaj pred dvoma rokmi neboli presne zažať ohňostroj cez Pekingu.Jednoducho povedané, nie je nič iné, ako je ADCC v moderných bojových umení, ale na druhú stranu, tam naozaj nie je nič, čo by úplne odráža vzostup jiu-jitsu v Abu Dhabi a strategické tlačiť Sheikh Tahnoon je na medzinárodnej úrovni športu prostredníctvom sponzorských víz .

Al Hashimi hovorí, že "existuje viac ako šesťsto brazílskej vozne, ktoré bežia na väčšinu škôl a jiu-jitsu klubov v SAE."

v tomto zmysle je ADCC uspel vo svojom poslaní podp orovať Jiu-Jitsu po celom svete. To pomohlo šport výrazne rozšíriť svoj dosah, pretože sa môže pochváliť "federácie" alebo satelitné kancelárie, v celej Európe a veľa z Ázie.Niektorí ľudia si myslia, že by mohlo poskytnúť plán pre tlačenie Brazílske Jiu Jitsu do olympijských hrách jeden deň

Kid Peligro, spisovateľ, ktorý strávil viac ako 20 rokov, ponorených do BJJ svet, hovorí šejka Tahnoon: ". To bol jeho pán plánovať, aby sa tento šport tak veľký, že by bolo na olympijských hrách. "Peligro poznamenáva, že bez šejk je,zdrojů a energie, 'brazílskej Jiu Jitsu by ešte zostať v anonymite v Spojených arabských emirátoch, rovnako ako tomu bolo v v Spojených štátoch naraz.

Peligro pripomína, kedy šport bol okrajovú činnosť, a že keď bol prvýkrát učenia jiu-jitsu v garáži pred dvadsiatimi rokmi, že "to bolo len tak zvláštne a tak neznáma. "

skutočnosť, že je to pravý opak teraz, a že športovci ako Agazarm a Sewgobind súťažiť v BJJ súťaží po celom svete, ukazuje, že v oblasti športu popularity nikam nevedie.Napodiv, že to môže trvať Nepoškvrneného bohatstvo a nepolevující vášeň určitej Sheikh od Abu Dhabi, aby sa Brazílske Jiu Jitsu niečo, čo sa objavuje v televízii a pracuje jeho cestu do olympijských hier. Pre túto chvíľu však máme ADCC majstrovstvá sveta O tomto víkende sa ako náhradník.

Betclic-Viac informácií

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése