2017. július 21., péntek

Znojmo mení obranu. Nechceme hráča, čo len odpaľujú puky, znie z klubu

Zmeny majú logiku. Orlom sa vlani ani na štvrtý pokus nepodarilo prekĺznuť do semifinále EBEL, čo bolo pre Znojemské veľké sklamanie. V tíme skončili staršie obrancovia Jakub Grof, Radek Havel či bývalý slovenského reprezentant Richard Pavlikovský. "Ríša hral dobre pozične, ale rýchlostne už to nebolo ono," pripomína Režnar.

Uvoľnená miesta zaujali mladší, fyzicky disponovaní obrancovia, ktorí by mohli rýchlemu hokeji v EBEL lepšie privyknúť.


"Chceme hrať agresívnejšie hokej a viac uzatvárať útočné pásmo," uviedol k tomu na klubovom webe prezident Orlov Pavel Ohera.

Znojmo si veľa sľubuje od Slováka Marka Bira. Dvads aťsedemročný hráč so skúsenosťami z kanadskej juniorky odohral minuloročnú sezónu za materskú Banskú Bystricu, s ktorou sa dostal až do finále extraligy.Na slovenskom sa Biro zapísal sa ako jeden z najlepších ofenzívnych obrancov súťaže, za sezónu nazbieral 20 gólov a 16 asistencií. Na zadáka náramná štatistika!

Klub ďalej angažoval Libora Sulaka, ktorý má vo svojich dvadsaťjeden rokoch za sebou angažmán v ruskej MHL (Spišská Nová Ves) či prvoligové Kadani a na jar sa podieľal na návrate chomutovských Pirátov do extraligy. Z hosťovania v Mladej Boleslavi sa potom na južnú Moravu vrátil devätnásťročný talent Ondřej Šťava a návrat do materského klubu ohlásil dvadsaťštyriročný Jakub Stehlík.

"Pre mladšie obranca sme sa rozhodli schválne. Sú dôrazní, ale zároveň sa nebojí niečo vymyslieť.Nechceme hráča, stavky online čo len odpaľujú puky , "upozorňuje niekdajší kouč Vsetína, Havířova či poľského Jastrzebie, ktorého v Znojme čaká tretej sezóna. "Až tá ukáže, či sme posily vybrali správne. Ale chlapci sú v tréningu pracovití a to je predpoklad, aby sme s nimi boli stavkovanie online spokojní aj na ľade, "hovorí päťdesiatpäťročný kouč, ktorý by do tímu rád priviedol ešte jedného obrancu a jedného útočníka. "Tým posily uzavrieme."

Hoci sú Orli v týchto dňoch zhruba v polovici suchej prípravy, poznajú už mená súperov pre prípravné zápasy. V ich zozname sa vynímajú štyria účastníci českej extraligy - Plzeň, Zlín, Hradec Králové a majstrovský Litvínov, s ktorým Znojmo sériu priateľských zápasov 7.augusta začne. "Chceme zistiť, ako na tom v porovnaní s nimi sme. Veríme, že nás preverí na ligu, "dúfa šéf znojemskej striedačky.

Tá by sa na jeden večer mohla presunúť do pries toru Hatim na zápas pod holým nebom. Kedy presne, to zatiaľ nikto nevie. Klub to však plánuje. "Bola by to paráda, páčilo by sa mi to," hovorí Režnar. Teraz ale hlavne pripraviť mužstvo na bližšiu ciele…

stavky

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése